Nice poslije penal završnice do slavlja nad Lilleom

Kup Francuske, osmina finala

Nice poslije penal završnice do slavlja nad Lilleom

Eldar Ganibegović

Nogometaši Nice su nakon penal završnice uspjeli da slave na gostovanju kod Lillea u osmini finala Kupa Francuske, te će se tako naći u narednoj rundi ovog takmičenja.

Domaća ekipa pokazala je nešto više u prvih 45 minuta susreta, pa su tako već poslije sedam minuta igre došli do vodstva, a strijelac je bio Luiz Araujo, dok je asistencija pripala Edgaru. Bilo je još nekoliko polušansi na obje strane, međutim do promjene rezultata nije došlo u prvom dijelu meča.

U drugom poluvremenu smo vidjeli potpunu dominaciju gostujućeg sastava, koji je igrao zaista sjajno, što govori podatak da Lille nije uputio niti jedan udarac na gol Nice. Gosti su htjeli doći što prije do poravnanja, a bolja igra im se isplatila u 58. minuti kada je pogodak postigao Mario Balotelli na asistenciju Souqueta. Nica je stvorila još nekoliko šansi, ali nisu uspjeli postići gol za potpuni preokret, pa se otišlo u produžetke.

Produžeci nisu donijeli mnogo toga, pa se pristupilo izvođenju penala. Domaća ekipa je promašila tri jedanaesterca, dok su gosti samo jedan, pa će se tako nogometaši Nice naći u narednoj fazi Kupa Francuske.

Kup Francuske, osmina finala:

Lille - Nice 1:2 ( 1:1 )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi