Lilleu zabranjeni transferi u januaru

Kriza u francuskom klubu

Lilleu zabranjeni transferi u januaru

Teme:

Francuski prvoligaš Lille neće moći dovoditi nove igrače u januaru.

Na zvaničnoj stranici kluba stoji da je Komisija za kontrolu profesionalnih klubova u Francuskoj (DNCG) zabranila Lilleu transfere u predstojećem prijelaznom roku, a razlog je finansijske prirode.

La Parisien prenosi da Lille nije ispunio potrebnu finansijsku garanciju, što, primjerice, jeste Paris Saint-Germain unatoč bijesnim transferima Neymara i Mbappea. Također, postoji velika mogućnost da Lille ne bude kažnjen samo zabranom dovođenja igrača, već i izbacivanjem u niži rang, bez obzira koju poziciju zauzme na kraju sezone.

Čelnici Lillea su ljetos uložili veliki novac kako bi stvorili respektabilan sastav, međutim rezultati u novoj sezoni su ispod svih očekivanja. Poslije 17 odigranih kola Lille se nalazi tek na 18. poziciji u Ligue 1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi