Velšanin za The Times

Giggs otkrio koja tri igrača Crveni đavoli nisu nikako trebali prodati

Eldar Ganibegović

Nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs je u intervjuu za The Times govorio o Louisu Van Gaalu i njegovoj transfer politici u klubu. 

Giggs je bio desna ruka Louisa Van Gala, dok je ovaj sjedio na klupi kluba sa Old Trafforda, u tom periodu tim su napustili Johnny Evans, Rafael i Danny Welbeck, međutim Velšanin misli kako do toga nije trebalo doći.

"Neki igrači jednostavno nisu trebali napustiti klub. Govorim o Rafaelu, Welbecku i Evansu", rekao je Giggs.

"Bilo je teško jer je Van Gaal imao svoje ideje i to se moralo poštovati, ali imali smo nekoliko argumenata kada su oni u pitanju."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Shvatio je moj stav, pošto sam igrao sa njima, ali oni jednostavno nisu bili u njegovim planovima."

"Neki od njih, poput Welbecka, htjeli su redovnije igrati, i Johnny je imao nekoliko povreda u to vrijeme, tako da se može razumjeti", izjavio je Velšanin za The Times.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.