Ludnica na King Poweru, Maguire u 94. spriječio Unitedovu pobjedu

Premier liga

Ludnica na King Poweru, Maguire u 94. spriječio Unitedovu pobjedu

Edmir Škorić

Manchester United je na gostovanju kod bivšeg prvaka Leicestera vodio 2:1 do 94. minute, na kraju je osvojio samo bod.

Crveni vragovi jure ogroman zaostatak za Manchester Cityjem, ali polako gube korak, pošto su prosuli dva boda na gostovanju kod Leicestera, koji je uspio u nadoknadi doći do boda.

Leicester je poveo s 1:0 u 27. minuti, kada je proradio stari tandem.

Riyad Mahrez je u jednoj kontri sačekao Vardyja, uposlio ga, a ovaj pogodio i njih dvojica su ponovo sarađivali kao i u onoj sezoni kada je Leicester bio prvak.

Pet minuta prije odlaska na odmor Juan Mata je na ubačaj Lingarda pogodio za 1:1.

U nastavku je United bio bolji, imao više prilika, a Mata je iz slobodnjaka prekrasno zabio u 60. minuti za vodo Crvenih vragova, koji su od 73. minute imali i brojčanu nadmoć na terenu jer je Amartey zbog dva žuta isključen kod Leicestera.

I kada United preko Lingarda ne koristi šanse, a Lukakuove sjajne lopte ne bivaju upotrijebljene, stiže kazna u nadoknadi. Maguire je natrčao na jedan ubačaj i pogodio za 2:2 i slavlje domaćina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 19. kolo:
Leicester - Manchester United 2:2 (Vardy 27/ Mata 40, 60)

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi