Žele mladog napadača Valencije

Stiže konkurencija Benzemi: Neočekivan transfer Real Madrida

Endin Čaušević, foto: EPA

Poraz Real Madrida od Barcelone još jedan je dokaz da se nešto mora mijenjati u kraljevskom klubu koji ove sezone jednostavno ne igra onako kako smo navikli da ih gledamo.

Kraljevi su u prethodne dvije godine osvojili sve što su mogli, pa je bilo za očekivati da dođe pad u formi. Ipak, Real Madrid ne igra ni približno kao prethodne dvije sezone, a novi šamar dobili su u subotu kada ih je Barcelona ponizila na Santiago Bernabeu i slavila sa 3:0.

Jasno je da se u redovima Real Madrida mora nešto mijenjati i gotovo je sigurno da će Florentino Perez biti veoma aktivan u januarskom prelaznom roku. Mnogi su saglasni da u Realu najviše "škripi" na poziciji napadača jer Karim Benzema igra zaista neprepoznatljivo.

Teško da će Real moći dovesti neko zvučno pojačanje u pola sezone na poziciji napadača, ali sigurno je da će Perez pokušati pojačati konkurenciju. Prema pisanju španskih medija Kraljevi imaju na meti nekoliko napadača, a najbliži Bernabeu je napadač Valencije, Rafael Mir.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj potez je iznenadio navijače Reala, ali oni su poručili da ne vjeruju da u ovom trenutku neko može biti gori od Benzeme. Real je već kontaktirao Šišmiše i za ovog 20-godišnjeg napadača nude devet miliona eura.

Mir je u omladinskim kategorijama igrao i za Barcelonu, no na kraju se skrasio u Valenciji. Za prvi tim debitovao je prije dvije godine, ali nije uspio još uvijek da pokaže ono što se od njega očekuje, te većinom igra za B tim Valencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.