Možda je i dobro da se Realu desio 'El Tragico'
Zidane i nije bio za pojačanja, Perez mu je povjerovao da je sve OK, ali nakon šamarčine od ljutog rivala stvari bi trebalo da se promijene

Vrijeme je za promjene

Možda je i dobro da se Realu desio 'El Tragico'

Edmir Škorić, foto: EPA

Da se nije dogodila sramota u El Clasicu, možda Real Madrid ne bi ništa mijenjao, a ovako će sasvim sigurno nešto morati.

El Mundo Deportivo je to dobro zapazio - Reala će težak poraz od ljutoga rivala Barcelone natjerati da se isprsi i plati koliko može da dovede pravog napadača. Dakle, stvar bi bila 'zataškana' i nastavilo bi se gurati s istim kadrom, ali 0:3 ipak boli, pa se nešto mora mijenjati.

Prva opcija za Madriđane je Mauro Icardi, koji vrijedi najmanje 100 miliona eura, makar je to cijena koju Inter smatra najmanjom kada je u pitanju Argentinac, a i njegova supruga Wanda Nari, koja se pita za sve oko njegove karijere, ima visoko mišljenje o svom suprugu i ne želi da ode za neku manju cifru.

Madridski novinar Manuel Bruna tvrdi kako je Zinedineu Zidaneu Florentino Perez dao priliku da pokuša sa trenutnim igračima riješiti Svjetsko klupsko prvenstvo i El Clasico. Prvi turnir je bio uspješan, veliki derbi prava tragedija i to Pereza sada čini bijesnim i platit će koliko treba da se kupi - Icardi.

Zidane je i dalje pri svom stavu da pojačanja nisu potrebna i da nema vremena da se novi igrači adaptiraju i uklope u njegov sistem, ali 2018. godina bi mogla da bude tragična ako se nešto ne promijeni u januaru. Pa znate već da je PSG Realov rival u osmini finala. Teško da trenutni sastav Kraljeva može da se nosi sa supermoćnim timom iz Pariza.

Karim Benzema odavno ne može da se sastavi s loptom, pa će Francuz vjerovatno preseliti na klupu, a šansu na njegovom mjestu ili će dobiti neko od Realovih dragulja poput Mayorala ili će biti odriješena kesa za Icardija.

Argentinac želi igrati Ligu prvaka, ambiciozni Interov projekat je počeo da štopka zadnjih sedmica i borba za Scudetto postaje samo luda želja navijača, pa su se nekako stekli preduslovi da ovaj dečko ode u Real. A Real nakon El Clasica mora još više da plati sjajnog golgetera. Inter bi mogao da iskoristi Realovu nevolju i da izvuče maksimum.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ne postigne li se dogovor na realciji Real - Inter, pažnju bi Madriđani usmjerili ka Sergiju Agueru, Icardijevom saigraču koji je navodno izvan planova Pepa Guardiole za naredni period. Kun bi koštao Real oko 70 miliona i jedan od dvojice Argentinaca bi morao doći. Već u januaru.

Što se ostaloga tiče, mladi Atleticov golman Kepa već je plaćen 20 miliona eura i on će u januaru doći, a to bi moglo značiti odlazak Kika Casille. Čeka se potpuni povratak Garetha Balea i buđenje ostalih zvijezda, a uz koje pojačanje moglo bi se možda nešto i spasiti. Ovako, smatra Perez, neće moći.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi