Ekipi iz Los Angelesa nije pomogla ni još jedna sjajna partija Kuzme

Timberwolvesi bez većih problema savladali Lakerse

Los Angeles Lakersi su pokušali sve što je bilo u njihovoj moći da izbjegnu poraz, ali Minnesota Timberwolvesi su danas jednostavno bili prejaki za njih. Timberwolvesi su tako na gostovanju u Staples Centru upisali dosta laganu pobjedu rezultatom 104:121.

Minnesota je bolje i otvorila susret, pa je prvu dionicu riješila u svoju korist rezultatom 20:29, da bi gosti stečenu prednost držali sve do finiša druge četvrtine.

Lakersi tada uspijevaju istopiti zaostatak i, nakratko, dolaze do vodstva od pola koša.

Ipak, na odmor se otišlo minimalnom prednošću Minnesote (52:53), a gosti igraju dosta bolje većim dijelom treće dionice i imaju blagu prednost.

Lakersi će početkom zadnje četvrtine ponovo, samo na nekoliko sekundi, imati prednost od jednog poena, a onda počinje velika serija gostiju.

Towns i Crawford igraju odlično i vrlo brzo dovode Minnesotu do plus 14. Sam finiš susreta je obilježio odlični Taj Gibson koji je svojim poenima potvrdio pobjedu Timberwolvesa.

U ekipi Minnesote su najefikasniji bili Jimmy Butler i Taj Gibson sa po 23 postignuta poena, dok je Karl-Anthony Towns upisao double-double učinak sa 21 poenom i 10 skokova.

Kod Lakersa je još jednu sjajnu partiju pružio rookie Kyle Kuzma koji je susret završio sa 31 poenom na svom kontu, dok je 17 poena dodao Jordan Clarkson.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.