Iz zatvora u dres Lakersa
Foto: EPA

Košarkaš osuđen na 25 dana zatvora

Iz zatvora u dres Lakersa

M. Šljivak

Košarkaš Los Angeles Lakersa Kentavious Caldwell-Pope (24) osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od 25 dana jer je prekršio uslovnu kaznu zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Caldwell-Pope je prekršio uslovnu kaznu od 12 mjeseci koju je dobio dok je igrao za Detroit Pistonse. Vozio je pod dejstvom alkohola, policija ga je privela, a na kraju je dobro prošao sa uslovnom kaznom.

Pomislio je 24-godišnji košarkaš da se odlaskom u Los Angeles riješio kazne. Ponovo je uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju i osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od 25 dana.

Tokom izdržavanja kazne Caldwell-Pope će moći da trenira sa ostatkom tima, te da odigra domaće utakmice. Ipak, neće moći da napusti Californiju i neće ga biti na gostujućim utakmicama u narednom periodu.

Također, biće pod stalnim nadzorom policije. Nosiće narukvicu za praćenje koji će moći skinuti samo tokom utakmica.

Caldwell-Pope ove sezone igra dosta dobro i na prosjeku je od preko 14 poena uz pet skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi