De Bruyne bi mogao preskočiti sutrašnji meč

Guardiola o zvijezdi tima: U posljednjih nekoliko dana smršao je 2-3 kilograma

Manchester City će sutra (srijeda) gostovati na St. James Parku, gdje će protiv Newcastlea tražiti 19. pobjedu u 20. utakmici Premier lige ove sezone.

Građani bi na tom gostovanju mogli biti značajno oslabljeni, pošto postoji realna šansa da Kevin De Bruyne ne bude u konkurenciji za utakmicu, ili je odigra sa smanjenom minutažom.

"Kevin De Bruyne je bio bolestan. Posljednjih dana imao je groznicu i samo je trenirao u petak. Doktor mi je rekao da je De Bruyne izgubio dva-tri kilograma za samo nekoliko dana", izjavio je Pep Guardiola.

De Bruyne je uprkos problemima nastupio na subotnjoj utakmici protiv Bournemoutha (4:0), ali je iz igre izašao u 74. minuti.

Sjajni belgijski veznjak je na 19 utakmica u Premier ligi postigao šest pogodaka uz osam asistencija i, po mišljenju mnogih stručnjaka, najbolji je igrač Cityja u dosadašnjem dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.