ABA 2 liga

Bosna nemoćna u Cetinju

Edmir Škorić

Košarkaši Bosne Royal poraženi su od Lovćena u Cetinju sa 71:64 u 11. kolu ABA 2 lige.

Iako je Bosna povela 6:2, uslijedila je 10:0 serija domaćina, koji je potom poveo 12:6, a na prvu dvominutnu pauzu otišlo se sa 16:12.

Bosna uspijeva u drugoj dionici da smanji zaostatak i da se primakne na dva poena (28:26), ali nova serija Lovćena i domaćin opet odlazi na neku solidnu prednost.

U trećoj dionici Bosna je ubacila samo sedam poena, pa je nakon tog perioda bilo jasno da će Studenti upisati novi poraz.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Na kraju je Lovćen slavio sa 71:64, mada je u jednom trenutku Bosna uspjela da se u potpunosti vrati u meč.

Kod Bosne najbolji je bio Hanner sa 14 poena i osam skokova dok je Bradford dodao 13 poena uz pet skokova i tri asistencije. Još je dvocifren bio Đelmo sa deset poena i pet skokova. Domaće je predvodio povremeni bh. reprezentativac Draško Albijanić sa 18 poena i tri skoka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.