"Trebali smo sinoć da idemo u Ohrid i da se vozimo 15 sati što je nonsens. I to bi prihvatili ali pod uslovom da predsjednik podnese ostavku.", kaže Damjanović.

Posljednji čavao u sarkofagu Bosne

"Naše igre bez granica su bile nevjerovatne"

Košarkaši Bosne nisu otputovali na gostovanje u Makedoniju, pa su stoga kažnjeni i novčano.

Meč devetog kola Druge ABA lige lige između Ohrida i Bosne registrovat će se službenim rezultatom 20:0, a osim toga Bosna je i novčano kažnjena s 5.000 eura, prijeti joj suspenzija...

Problemima u Bosni ne nazire se kraj, a danas se novinarima obratio i trener Aleksandar Damjanović.

"Jedan od osnovnih razloga zašto smo se okupili je što ne želim da se krivica za neodlazak u Ohrid usmjeri na igrače i mene. Ostali smo prvo sa osam registrovanih igrača, željeli smo odgoditi tu utakmicu jer bismo se samo brukali. Želio sam da barem još jednim igračem osnažimo roster. Trebali smo sinoć da idemo u Ohrid i da se vozimo 15 sati što je nonsens. I to bi prihvatili ali pod uslovom da predsjednik podnese ostavku. Ovo sve pričam jer ne želim da se odgovornost prebacuje na igrače", kaže trener Damjanović.

"Osam igrača nas je ranije napustilo, među njima kapiten Goran Ikonić, pa potom ostali. Nikakve reakcije nije bilo i sve je upućivalo na ovakav epilog", dodao je.

"Nakon svega, tražit ću raskid ugovora sa klubom na svoju štetu, ali ako bude potrebno ostat ću, i pored toga, neko vrijeme da bi klub mogao nastaviti sa radom", kazao je trener dodavši da su igrači do danas primili samo jednu i pol platu.

"Igrači su jedan po jedan napuštali klub, a nikakve reakcije iz kluba nije bilo. Komunikacija s upravom kluba dva mjeseca bila je nikakva. Igrali smo dugo vremena gluhih telefona sa predsjednikom. Može da se priča dugo o raznim problemima, ne želim nikoga da blatim niti sam ikada bio sudija, presudit će onaj sudija od gore koji je zadužen za sve nas, ali ovako više ne može. Igre bez granica koje smo mi igrali bile su nevjerovatne", zaključuje Damjanović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prvotimac Bosne Edin Rešidović ističe kako nikada u karijeri nije doživio da tokom sezone šest igrača napusti klub i da, nakon svega, nije stigla zamjena ni za jednog od njih.

Top Komentari

SEIKO
TREBA TO RASKOPAT, PA POČET JOVO NA NOVO.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi