Manchester City se novom pobjedom učvrstio na prvom mjestu i sada ima čak 15 bodova više u odnosu na drugoplasirani United

Guardiolina mašina bolja od Newcastlea

Nevjerovatni City stigao do 18. uzastopne pobjede

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su na gostovanju savladali ekipu Newcastlea sa minimalnih 1:0 u okviru 20. kola engleskog Premeirshipa.

Izabranici Pepa Guardiole su teže od očekivanog stigli do nove pobjede iako su dominirali u većini utakmice. Međutim, Newcastle je sve snage u napada bacio u finišu meča, izvršio veliki pritisak, ali nažalost domaćih navijača rezultat se nije mijenjao.

Jedini gol na utakmici vidjeli smo u 31. minuti nakon prekrasne akcije Građana. De Bruyne je odlično uposlio Sterlinga, koji se još bolje snašao u kaznenom prostoru domaćih, te je zatresao mrežu Eliota za 0:1.

U drugom poluvremenu City je imao dobrih prilika da poveća prednost, no okvir gola je u nekoliko navrata spasio Svrake. Ovom pobjedom City se učvrstio na prvom mjestu sa 58 bodova i ima čak 15 bodova više u odnosu na drugoplasirani Manchester United.

Premiership, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle - Manchester City 0:1 (Sterling 31')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.