Nova povreda Belgijanca

Iako ne izgleda tako, Kompany je čovjek od stakla

Belgijski reprezentativac i kapiten Manchester Cityja Vincent Kompany baš nema sreće.

Kompany igra veoma rijetko u proteklim sezonama, a razlog su česte povrede. Najnovija se desila sinoć u utakmici 20. kola Premier lige u kojoj je City gostovao kod Newcastle Uniteda.

Kompany je bio u prvoj postavi, ali iz igre je morao izaći nakon samo 11 minuta zbog povrede. Njega je zamijenio Gabriel Jesus i Guardiola je zbog te povrede morao promijeniti formaciju.

Kako prenose engleski mediji, čini se kako je u pitanju povreda butine, a za sada nije poznato koliko će Kompany vremena provesti van terena.

Podsjetimo, kapiten Manchester Cityja je u tekućoj sezoni, zbog problema sa povredama, odigrao samo devet utakmica u Premier ligi, dok u Ligi šampiona nije upisao nijedan nastup.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.