Nevjerovatni City stigao do 18. uzastopne pobjede
Manchester City se novom pobjedom učvrstio na prvom mjestu i sada ima čak 15 bodova više u odnosu na drugoplasirani United

Guardiolina mašina bolja od Newcastlea

Nevjerovatni City stigao do 18. uzastopne pobjede

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su na gostovanju savladali ekipu Newcastlea sa minimalnih 1:0 u okviru 20. kola engleskog Premeirshipa.

Izabranici Pepa Guardiole su teže od očekivanog stigli do nove pobjede iako su dominirali u većini utakmice. Međutim, Newcastle je sve snage u napada bacio u finišu meča, izvršio veliki pritisak, ali nažalost domaćih navijača rezultat se nije mijenjao.

Jedini gol na utakmici vidjeli smo u 31. minuti nakon prekrasne akcije Građana. De Bruyne je odlično uposlio Sterlinga, koji se još bolje snašao u kaznenom prostoru domaćih, te je zatresao mrežu Eliota za 0:1.

U drugom poluvremenu City je imao dobrih prilika da poveća prednost, no okvir gola je u nekoliko navrata spasio Svrake. Ovom pobjedom City se učvrstio na prvom mjestu sa 58 bodova i ima čak 15 bodova više u odnosu na drugoplasirani Manchester United.

Premiership, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle - Manchester City 0:1 (Sterling 31')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije