Službeno: Sporazumno se razišli Sloga i Mirel Ibrahimović

Edmir Škorić

Mladi bh. napadač Mirel Ibrahimović od danas više nije igrač Sloge iz Simin Hana, potvrdio je za SportSport.ba sportski direktor ovog kluba Almir Husić.

Ibrahimović je u prvom dijelu sezone nastupao za ekipu Sloge, no u nastavku sezone neće biti član ovog tima.

On je u Slogu stigao iz Bosne Kalesije u ljeto 2015. godine, a u ovoj sezoni je u 14 mečeva postigao osam pogodaka.

Iako je pružao dobre partije, na kraju je odlučeno da se Sloga i on sporazumno rastanu, pa će ovaj mladi napadač krenuti u potragu za novom ekipom.

Sloga je u međuvremenu dovela dosta novih igrača, te još uvijek ima visoke ambicije u Prvoj ligi FBiH, a to je plasman u društvo najboljih bh. klubova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Jasno je da mi je želja veći i jači rang. Svojim igrama sam dokazao da sam prevazišao Prvu ligu. Nemam više nikakvog motiva da igram u ovom takmičenju i to sam objasnio ljudima iz kluba. Dali su mi puno, ja sam se njima odužio igrama na terenu. Želim da idem dalje, jer za mene ostanak u Prvoj ligi znači stagniranje. Želim da napredujem što više", rekao je ranije Ibrahimović u izjavi za naš portal.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.