Suvišno je trošiti riječi na trenerske kvalitete legendarnog Erikssona, a njegovi novi poslodavci mu itekako imaju šta ponuditi. (Foto: EPA)

Iskusni Šveđanin preuzima Kosovo

Klupa BiH ga je zanimala, ali će Eriksson da se zadovolji novim poslom u regionu

Midhat Šljivak

Iskusni švedski stručnjak Sven-Goran Eriksson navodno je bio jedan od kandidata za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ipak, osim razgovora sa menadžerom, ozbiljne priče i ponude nije bilo, pa će se selektor naše selekcije birati između Amara Osima i Roberta Prosinečkog.

Međutim, 69-godišnji trener uskoro bi mogao na novi posao i to u regionu. Fudbalski savez Kosova je kontaktirao Šveđanina i ponudio mu je posao selektora nacionalnog tima ove zemlje.

Kosovo ima namjeru da u budućnosti bude konkurentan tim u evropskom fudbalu. Imaju zaista dobre mlade fudbalere kojima žele pružiti šansu u A selekciji, a kao idealnog čovjeka za posao selektora vide Erikssona.

On bi na klupi ove selekcije trebao zamijeniti doskorašnjeg trenera Alberta Bunjakua koji nije imao zapažne rezultate sa novoformiranom reprezentacijom.

Eriksson iz sebe ima bogatu trenersku karijeru. Vodio je velikane poput Benfice, Rome, Lazija i Manchester Cityja, a kao selektor je radio u Engleskoj i Meksiku.

Posljednjih pet godina proveo je u Kini gdje je vodio tri tima iz ove zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.