Još jedan kandidat za selektora: Svenu-Goranu Erikssonu bila bi čast trenirati BiH
Švedski stručnjak (69) u karijeri je vodio mnoge klubove i reprezentacije, ali dugo već nije zanimljiv nikome ozbiljnom

Starost-ludost švedskog trenera

Još jedan kandidat za selektora: Svenu-Goranu Erikssonu bila bi čast trenirati BiH

Čovjek bi vjerovatno pobudalio treći dan kada vi bi vidio gdje je došao, ali eto. Kako je rekao u izjavi za švedski FotballDirekt.se, Svenu-Goranu Erikssonu bi izazov bio voditi reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Agent me je nazvao, bio bi to zanimljiv posao", kazao je Eriksson.

FotballDirekt.se je potom predstavio reprezentaciju BiH kao selekciju koja je historiju ispisala plasmanom na mundijal u Brazil i koja u svojim redovima ima Edina Džeku, Seada Kolašinca, MIralema Pjanića...

"Nikada nisam razgovarao konkretno sa ljudima iz Saveza, ali me je agent informirao za taj posao. Od Federacije nisam ništa čuo, kaže Eriksson za FotbollDirekt.se.

"Naravno, znam da imaju dobar tim. Imaju puno dobrih igrača u dobrim klubovima, u Italiji i Njemačkoj, između ostalog."

Da li bi u svakom slučaju Eriksson prihvatio poziv?

"Ne, ali iznad svega, znam da je to relativno dobra reprezentacija. Sada nisu otišli na Svjetsko prvenstvo, ali, naravno, znam koje igrače imaju. To bi moglo biti zanimljiv zadatak. Ali sada je teško reći nešto o tome jer nema šta da se založi.

Popularni "Svenis" se nedavno pojavio u medijima među aktuelnim kandidatima za preuzimanje reprezentacije Australije.

"Tu je ista stvar. Zvao me drugi agent, ali iz australijske federacije nisam ništa čuo.To je uvijek tako kada nemate posla. Ljudi zovu i pitaju: "Da li biste bili zainteresovani za ovo i ovo". Odatle do sjedanja za isti stol s predsjednikom kluba ili fudbalskog Saveza je dug put."

Sven-Goran Eriksson je u karijeri vodio mnoge klubove, a posljednji angažman imao je u kineskom Shenzhenu.

Ukoliko propadnu razgovori sa Erikssonom, možda ne bi bilo loše aktuelizirati pitanje da na klupu BiH sjednu Mišo Smajlović i Boris Bračulj. Nisu mnogo stariji od Erikssona.

Top Komentari

Boli vas
Jeste govna Amarova. Katastrofa od portala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi