Odbio Hrvatsku i Švedsku kako bi igrao za Kosovo

Odluka mladog fudbalera Udinesea

Odbio Hrvatsku i Švedsku kako bi igrao za Kosovo

M. Šljivak

Da može računati na sve fudbalere koji vode porijeklo sa Kosova, fudbalska reprezentacija ove zemlje bi bez ikakve sumnje imala izuzetno jak sastav.

Imena poput Xherdana Shaqirija ili Granita Xhake nažalost ne nose dres selekcije Kosova, ali zato ova reprezentacija na treba strahovati za budućnost, jer omladinci širom Evrope bez puno dileme pristaju da obuku dres zemlje u kojoj su rođeni ili iz koje vode porijeklo.

To je učinio i mladi fudbaler Udinesea Dorian Nikolla (16). Ovaj 16-godišnjak je imao na stolu ponude selekcija Hrvatske i Švedske da nastupa za njihove reprezentacije, ali ih je on glatko odbio. Bez ikakve dileme je odlučio da nastupa za Kosovo što je velika pobjeda za ovu reprezentaciju.

Radi se o fudbaleru kojem se predviđa velika karijera. Trenutno nosi dres Udinesea i navodno je nova velika stvar ovog kluba.

U prethodnom periodu još neki mladi fudbaleri su odbili da nastupaju za mnogo veće selekcije i prihvatili su nastup za Kosovo, pa bi ova selekcija u narednim godinama mogla imati impresivan sastav.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi