Foto: EPA

Dva gola Argentinca

Dybala proradio kad je najviše trebalo: Juve slavio u Veroni

Midhat Šljivak

Juventus je u 19. kolu Serie A gostovao u Veroni i na kraju je slavio pobjedu rezultatom 1:3. Junak pobjede Stare dame je argentinski velemajstor Paulo Dybala koji je postigao dva pogotka.

Bianconeri su bili dominantan tim u ovom meču, ali su na kraju strahovali za pobjedu jer je Verona pružila žestok otpor.

Poveli su gosti iz Torina u šestoj minuti. Pogodio je Blaise Matuidi za prednost od 0:1, a nakon gola Juve propušta još nekoliko velikih šansi i lopta nije htjela u gol.

Na odmor se otišlo minimalnim vodstvom gostiju (0:1), a Verona nakon 14 minuta igre u nastavku dolazi do gola i izjednačenja. Pogodio je nekadašnji fudbaler Juventusa Martin Caceres za poravnanja rezultata na 1:1.

Ipak, tada je na scenu stupio Paulo Dybala. Fantastični Argentinac je postigao dva gola za šest minuta i donio je pobjedu Staroj dami na teškom gostovanju.

Miralem Pjanić zbog povrede nije igrao za ekipu Juventusa u ovom duelu.

Serie A, 19. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Verona - Juventus 1:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.