Čeka ga velika odluka: Pjanić narednog ljeta pravi transfer karijere?
Čarobnjak iz Kalesije imaće o čemu da razmišlja u narednim mjesecima. Nije ni čudo što ponude konstantno stižu na njegovu adresu. (Foto: EPA)

Ponuda koju je teško odbiti

Čeka ga velika odluka: Pjanić narednog ljeta pravi transfer karijere?

M. Šljivak

Vezni igrač Juventusa Miralem Pjanić (27) mogao bi narednog ljeta napraviti transfer karijere. Igrama reprezentativca Bosne i Hercegovine opčinjeni su mnogi velikani i postoji velika mogućnost da napusti redove Stare dame.

Pjanić se u prošlosti povezivao sa mnogim timovima. Italijani su pisali da bi ga u svom sistemu igre rado vidio menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola, a spominjali su se i transferi u Barcelonu, te Manchester United.

Međutim, sjajni veznjak Bianconera bi narednog ljeta mogao put Madrida. Za njegove usluge je zainteresovan Real koji želi naći zamjenu za hrvatskog reprezentativca Luku Modrića koji već ima 32 godine.

Kraljevi navodno Pjanića vide kao idealno rješenje za svoj vezni red. Pokušaće ga angažovati u ljetnom prelaznom roku, ali sasvim je sigurno da će morati debelo da plate ovaj transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je bh. fudbalera doveo za 32 miliona eura, City je navodno nudio duplu cifru timu iz Torina, pa bi i Real morao izjednačiti ovu ponudu ako želi vidjeti Pjanića u svojim redovima.

Bh. reprezentativac je prije Juventusa pet godina nosio dres Rome. Prethodno je igrao za Lyon i Metz u kojem je počeo profesionalnu karijeru.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi