UFC 219

Nurmagomedov demolirao Barbozu, Cyborg odbranila naslov

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov sinoć je u Las Vegasu dominirao protiv Edzona Barbose.

Neporaženi Dagestanac (25-0) dominirao je u tri runde protiv Edzona Barboze kojeg je potpuno demolirao.

Sudije nisu imale previše izbora. Khabib je slavio jednoglasnom odlukom 30-25, 30-25 i 30-24, što je zaista impresivan rezultat.

"Kada sam povrijeđen, onda puno pričaju, ali kada sam zdrav, onda nikoga ne vidim. Dajte mi McGegora i Fergusona iste večeri. Nije šala", rekao je Dagestanac nakon borbe.

Cris Cyborg odbranila je naslov perolake kategorije protiv Holly Holm. Slavila je jednoglasnom odlukom sudija 49-46, 48-47 i 48-47.

Neil Magney jednoglasnom sudijskom odlukom pobijedio bivšeg privremenog prvaka Carlosa Condita, a Dan Hooker je savladao Marca Diakiesa giljotinom u trećoj rundi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.