Očekivano, titula najboljeg pripala je Edinu Džeki koji je dobio čak 40% od ukupnog broja glasova, te tako iza sebe ostavio Radju Nainggolana (24%).

Zar je iko sumnjao?

Navijači nisu imali dilemu: Džeko najbolji igrač Rome u 2017. godini

Kapiten i najbolji strijelac bh. reprezentacije u historiji Edin Džeko proglašen je najboljim fudbalerom Rome za 2017. godinu po izboru navijača.

Na zvaničnoj stranici rimskog kluba organizovano je glasanje za najboljeg igrača godine, a posjetiocima/navijačima su bila ponuđena desetorica fudbalera.

Očekivano, titula najboljeg pripala je Edinu Džeki koji je dobio čak 40% od ukupnog broja glasova, te tako iza sebe ostavio Radju Nainggolana (24%), Stephana El Shaarawyja (8%), Alissona Beckera (8%), Aleksandra Kolarova (7%)...

Edin Džeko je u prošloj sezoni bio prvi strijelac Serije A sa 29 pogodaka, a ukupno je postigao čak 39 golova u svim takmičenjima.

Sa dobrim igrama za Romu nastavio je i u ovoj sezoni u kojoj nije toliko efikasan kao prošle, ali je postigao nekoliko važnih golova zahvaljujući kojim je Roma izborila plasman u 1/8 finala Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti