VAR uništio dan Edinu Džeki
Edina ne ide pa ne ide. Čak mu je i VAR okrenuo leđa (Foto: EPA)

VAR uništio dan Edinu Džeki

Midhat Šljivak

Roma je u 19. kolu Serie A ugostila Sassuolo, a meč je na kraju završen neriješenim rezultatom (1:1). Edin Džeko je odigrao veoma dobar meč, postigao je gol koji nije priznat, poništena mu je i asistencija i na kraju je Roma ostala bez vežnih bodova.

Vučica je bila bolji tim, dominirali su većim dijelom utakmice, ali na kraju Sassuolo nosi kući vrijedan bod.

Roma je prva stigla do vodstva. U 31. minuti Edin Džeko je uposalio Pellegrinija koji pogađa za prednost Rome od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a rimski tim je u nastavku imao nekoliko velikih šansi. Džeko je bio najopasniji, pogodio je u jednom trenutku prekrasno, ali je video-tehnologija pokazala da gola nije bilo.

Potom je Sassuolom preko Missirolija u 78. minuti izjednačila na 1:1, da bi nakon primljenog gola Vučica krenula još žešće.

Uspjeli su ponovo doći do gola. Pogodio je Florenzi na asistenciju Džeke, ali je nakon pregleda snimka sudija poništio čist pogodak Rome.

Ostalo je na kraju 1:1, te je Roma izgubila važne bodove.

Serie A, 19. kolo:

Roma - Sassuolo 1:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jaa
Stare mi vi stw coravi. Dobro pregledajte videa i vidjetcete da se radi o offsides na oba gola. Kako su ciari golovi to samo vi znate...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi