Erceg gotovo sigurno napušta Poljud

Fabio Capello želi ofanzivca Hajduka?

Samir Mlaćo

Buran zimski prelazni rok očeuje i splitski Hajduk. Na meti velikog broja klubova  je najbolji igrač i strijelac Splićana Ante Erceg.

Erceg je ove polusezone postigao 13 pogodaka, bio u mnogim utakmicama čovjek odluke, a na njegovu adresu stigle su dvije ponude iz daleke Kine.

Prva je od kluba Jiangsu Suningu koji sa klupe predvodi slavni Fabio Capello, a također tu je i ponuda Guizhou Hengfenga, čiji dres nosi nekadašnji hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić.

Nije tajna da je Erceg od ranije meta danskog Brondbya, te američkog Seatllea, a na kraju će najbolje proći Hajduk koji bi trebao inkasirati veoma visoko obeštećenje.

Erceg je u Hajduk stigao iz Balikesirspora, a ponikao je u RNK Split. Ugovor sa Hajdukom veže ga do ljeta 2020. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.