Hajduk u drugom poluvremenu razbio Inter iz Zaprešića

20. kolo 1.HNL

Hajduk u drugom poluvremenu razbio Inter iz Zaprešića

S. Mlaćo

Nogometaši Hajduka danas su u okviru 20. kola 1.HNL na svom Poljudu deklasirali Inter iz Zaprešića sa ubjedljivih 5:0.

Nakon prvih 45. minuta mreže se nisu tresle, gosti su dobro stajali, a Hajduk nije uspio pronaći način da dođe do gostujućeg golmana Mrmića.

Ipak, u drugom poluvremenu pet pogodaka u mrežu Zaprešićana. Goste je načeo Ohandza u 49. minuti, a zatim samo sedam minuta kasnije Said povisuje na 2:0. Do kraja dva pogotka pogotkca Ercega i jedan Portuglaca Huga Almeide koji je priliku dobio u 57. minuti.

Zanimljivo da gosti tokom 90. minuti nisu uputili nijedan udarac na gol Hajduka, te to dovoljno govori o njihovoj predstavi na Poljudu.

Hajduk je sada drugoplasirani i ima 38 osvojenih bodova i za jesenjim šampionom Dinamom zaostaje 12 bodova. Inter Zaprešić je petoplasirani sa 26 bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

1.HNL, 20.kolo:

Hajduk - Inter Zaprešić 5:0 (0:0)

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi