Foto: EPA

Marca tvrdi

Dogovoren je transfer Alexisa Sancheza

Midhat Šljivak

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez (29) nalazi se na izlaznim vratima  Arsenala.

Kako navodi Marca, sjajni 29-godišnji napadač je na korak od potpisa ugovora sa Manchester Cityjem i on će u narednim danima vjerovatno postati član tima sa Etihada.

Pep Guardiola odavno želi Alexisa u Cityju. Prvi pokušaj njegovog dovođenja prošlog ljeta je propao u posljednjim sekundama, ali katalonski stručnjak nije odustao i to mu se na kraju isplatilo.

Alexis će u narednim danima postati član Građana, iako je Arsenal bio veliki protivnik prodaje ovog fudbalera jednom od rivala u Premiershipu.

Za Čileanca interes su još pokazivali PSG, Bayern i Real, ali na kraju je pobjedu odnio City koji će tako u ostatak sezone ući još jači.

Sanchez je član Arsenala postao 2014. godine. Stigao je iz Barcelone za 42 miliona eura, a u dresu londonskog tima je odigrao 163 utakmice i postigao je 80 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone je nastupio u 20 utakmica i osam puta se upisao u strijelce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.