Sportski direktor Bayerna ne krije

Salihamidžić: Zainteresovani smo za Goretzku

Sportski direktor Bayern Munchena Hasan Salihamidžić javno je poručio da je njegov klub ozbiljno zainteresovan za dovođenje Leona Goretzke iz Schalkea.

Ovaj 22-godišnji veznjak ugovor sa klubom iz Gelsenkirchena ima do kraja sezone, a ne bi bilo nikakvo iznenađenje kada bi tokom januarskog prelaznog roka obukao dres bavarskog giganta.

"Leon Goretzka je sjajan fudbaler, to je činjenica. Ali, on je trenutno član Schalkea i mi to poštujemo. Mogu samo reći da smo zainteresovani za njega", rekao je Salihamidžić, a prenijela zvanična stranica Bayerna.

Osim Bayerna, interes za Leona Goretzku pokazuje i Liverpool pa ostaje da se vidi u kojem od ova dva kluba će sjajni njemački reprezentativac nastaviti karijeru.

Naravno, uvijek postoji šansa da Goretzka završi u nekom trećem klubu ali, gledajući iz ove perspektive, zaista je mala vjerovatnoća da se desi tako nešto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.