Schalke: Goretzka nije saopštio svoju odluku

Demantovali medijske natpise

Schalke: Goretzka nije saopštio svoju odluku

Njemački bundesligaš Schalke demantovao je tamošnje medije da je Leon Goretzka dogovorio transfer u Bayern.

Dvadesetdvogodišnji Goretzka slovi za jednog od najboljih mladih veznih igrača u Njemačkoj i lista klubova koji ga žele angažovati je prilično dugačka, a najuporniji su navodno čelnici Bayerna.

U cijeloj priči Bild je otišao korak dalje, objavivši da je Goretzka prošle nedjelje sve dogovorio s minhenskim klubom, međutim iz Schalkea to demantuju.

"Leon nam nije rekao da je odlučio da napusti klub. I klub i ja vjerujemo Leonu i njegovom menadžeru, u redovnim smo kontaktima", rekao je za tamošnje medije sportski direktor Schalkea Christian Heidel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Goretzki ugovor sa timom iz Gelsenkirchena ističe na kraju sezone, pa bi narednog ljeta u Bayern mogao preći kao slobodan igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi