Čeka ga kazna

Trener Rapida prokomentarisao Ljubičićev napad na džamiju

Pred kraj 2017. godine mladi Rapidov fudbaler Dejan Ljubičić našao se u centru pažnje nakon što je oštetio fasadu džamije u Kiseljaku.

Ljubičić, ujedno i aktuelni mladi reprezentativac Austrije, zajedno sa prijateljem Danielom Sudarom je počinio vandalizam gađajući pivskim flašama džamiju, a sve je zabilježeno i nadzornim kamerama.

Vandalsko ponašanje u Rapidu su odmah osudili, a po povratku u Austriju i sam Ljubičić se ispričao svima u klubu, pravdajući se da ne zna što mu je bilo u tom momentu. Bez obzira, bit će kažnjen zbog nepromišljenog postupka.

"On će dobiti svoju kaznu, ali ja stojim iza njega. Mlad je, u njegovim godinama se prave greške, a i Dejanu je neugodno zbog svega", između ostalog je istakao trener bečkog kluba Goran Đuricin.

Kako bi se pokušao iskupiti, Ljubičić je najavio da će finansijski pokriti svu štetu koju je načinio na džamiji, a osim toga će donirati i novac Medžlisu Islamske zajednice u Kiseljaku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.