Grahovac: Ponovo ciljamo Ligu Evrope

Fudbaler Rapida za SportSport.ba

Grahovac: Ponovo ciljamo Ligu Evrope

D. Vejo

Predstojeće praznike, fudbaler Rapida i bivši član FK Borac Srđan Grahovac, odlučio je da provede u rodnoj Banjaluci.

U dresu austrijskog tima pruža sjajne partije, ali kako kaže nije zadovoljan dosadašnjim učinkom kluba u prvenstvu.

"Sigurno da ne možemo biti zadovoljni petim mjestom, jer mi smo Rapid. Nije niko zadovoljan ni u klubu ni oko kluba, ambicije nisu ispunjenje. Promijenili smo dva trenera. Pojačanja koja su došla u klub, nisu se još uvijek uklopila, s toga je to razlog slabih izdanja", rekao je za SportSport.ba fudbaler Rapida, Srđan Grahovac.

Austrijanci prema njemu ispunjavaju sve obaveze, sa te strane, ističe, problema nema.

"Svojim statusom u klubu sa zadovoljan. Imali smo 32 utakmice, ja sam igrao 30. Ugovor sam produžio na još tri godine, te sam iskreno mnogo zadovoljan", dodaje Grahovac.

Ciljevi u nastavku sezone, već su poznati.

"Ambicije su treće mjesto koje vodi u Ligu Evrope. Pored toga, plasirali smo se u četvrtfinale Kupa, te ćemo se bazirati na to da osvojimo Kup jer ga Rapid nije osvojio 20 godina", ističe mladi fudbaler.

U Ligi Evrope, Rapid se nije proslavio s obzirom na jaku konkurenciju u grupi.

"Grupa je bila izjednačena. Svako svakog je dobijao. Prošli su Genk i Atletic Bilbao, prema mom mišljenju Bilbao je dosta kvalitetniji tim nego ostali", kaže veznjak.

Bivšem klubu u nastavku sezone, želi svako dobro.

"Borcu u novoj godini želim sve najbolje. Sve što želim i porodici želim i Borcu. Da se vrati u Premijer ligu i da ima zapaženiju ulogu nego do sada što je to bio slučaj", zaključuje Srđan Grahovac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi