Iz Rapida poručili: Ljubičića zbog gađanja džamije čeka kazna kada se vrati

Šokirani ponašanjem svog igrača

Iz Rapida poručili: Ljubičića zbog gađanja džamije čeka kazna kada se vrati

E. Škorić

Nogometaš Rapida Dejan Ljubičić bit će kažnjen zbog vandalskog čina u Kiseljaku.

Ljubičić je u noći sa srijede na četvrtak, zajedno s prijateljem Danielom Sudarom, zaustavio automobil u blizini džamije u Kiseljaku, a potom su pivske flaše bacali prema džamiji, što je zabilježeno i nadzornim kamerama.

Ova vijest je objavljena u svim regionalnim medijima, pa su se Ljubičić i Sudar izvinili svim muslimanima u Kiseljaku nakon što su posjetili Medžlis IZ-a.

Oni su razgovarali s glavnim imamom u Kiseljaku Kenanom ef. Bajrićem i predsjednikom Medžlisa Nerminom Megremićem, koji su prihvatili njihovo izvinjenje.

I Rapid iz Beča se oglasio, te će Ljubičiča, inače mladog reprezentativca Austrije, kazniti zbog nepromišljenog postupka.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

"Ovaj incident mora da bude kažnjen. Takvo ponašanje je apsolutno neprimjereno za igrača koji nosi dres Rapida. Također, razgovarat ćemo s Dejanom nakon povratka s odmora, te ćemo ga i kazniti zbog onoga što je napravio. To je bilo užasno ponašanje, ne uklapa se u Ljubičićev život i više nećemo tolerisati takve stvari", kazao je sportski direktor Rpaida Fredy Bickel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi