Mirallas se vratio kući

Olympiakos doveo reprezentativca Belgije

Edmir Škorić

Belgijski reprezentativac Kevin Mirallas napustio je redove Evertona.

Još se čeka na zvaničnu potvrdu klubova, ali navodno je sve dogovoreno i Mirallas će opet biti član Olympiakosa, čije boje je branio od 2010. do 2012. godine.

U grčkom timu je 30-godišnje belgijsko krilo odigralo 52 meča i postigao je 34 gola, dok je u Evertonu u zadnjih pet godina u 151 nastupu postigao 29 golova.

Kako je izgubio mjesto na Goodison Parku, odlučio se napustiti Everton, a ponuda je stigla od bivšeg kluba. Crveno-bijeli iz Pireja potpisali su ga za skromnih četiri miliona funti.

Radi se o pozajmici do kraja sezone, a onda bi po isteku iste Mirallas trebao da potpiše i ugovor na stalnoj osnovi sa Grcima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.