Stvari se naglo promijenile

Da li Pique može da se sjeti šta je govorio prije četiri godine?

Edmir Škorić

Gerard Pique vjerovatno je zaboravio davnu izjavu u kojoj je ispalio oštre strelice prema Real Madridu.

Pique je bio ponosni Katalonac i sretan zbog igrača koje je Barcelona stvarala u čuvenoj La Masiji, dok je Real Madrid ulagao silne milione u pojačnja. Kada su Kraljevi kupili Garetha Balea za 160 mil. eura, Pique je rekao sljedeće:

"Real kupuje igrače, mi ih prozvodimo. Oni su dali 160 miliona za Balea, Illaramendija i Isca, a nisu osvojili nijedan trofej. To je pogrešna poltika".

Vremenom je i Barcelona pokupila taj trend kupovine velikih zvijezda, a iz njene La Masije odavno nema kvalitetnog proizvoda, odnosno igrača koji će biti okosnica prvog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Stoga je Marca i ponudila svojim čitateljima Piqueovu izjavu od prije četiri godine, a kako se ovaj list nalazi sa sjedištem u Madridu, onda vjerovatno znate razlog zbog kojeg je odlučila dan nakon poptisivanja Philippea Coutinha ukazati na Piqueov "propust".

Real je bio rekorder po potrošnji novca u sezoni 2009/10, ali dovođenjem Coutinha i Dembelea Katalonci su potrošili preko 300 miliona eura i sada su klub s najvećim ulaganjem u transfere unutar jedne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.