Koga će Coutinho izbaciti iz prve postave Barcelone?

Mnogo je kandidata...

Koga će Coutinho izbaciti iz prve postave Barcelone?

Endin Čaušević, foto: EPA

Philippe Coutinho svoju karijeru nastavit će u dresu Barcelone nakon višemjesečne sage koja je okončana sinoć potvrdom katalonskog kluba da je stiglo pojačanje iz Liverpoola.

Transfer safa oko Coutinha, Barcelone i Liverpoola trajala je više od pola godine, a sinoć je dobila svoj konačni epilog. Katalonski klub je potvrdio da će Brazilac svoju karijeru nastaviti u Barceloni u transferu vrijednom čak 160 miliona eura.

Coutinho bi već sutra trebao biti zvanično predstavljen kao novi igrač Barce nakon čega će moći debitovati za svoj novi klub. Ernesto Valverde sada će biti na slatkim mukama jer će morati nekoga ostaviti na klupi kako bi našao mjesto za Coutinha.

Mundo Deportivo već je počeo špekulisati ko bi mogao da bude sada rezerva, a prema svemu sudeći to će biti neko iz veznog reda. Glavni "favoriti" su Iniesta i Paulinho, dok više nije siguran ni Rakitić. Španski mediji navode da bi Coutinho mogao igrati i na Messijevom mjestu, ali samo onda kada Valverde odluči da odmori Argentinca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, prema svemu sudeći to će biti Iniesta koji lagano ulazi u finiš karijere i sigurno da je dobio dostojnu zamjenu. No, pitanje je da li će se Iniesta tek tako predati bez borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi