Barcelona nadmašila i Real Madrid iz sezone 2009/10

Rekordna potrošnja u jednoj sezoni

Barcelona nadmašila i Real Madrid iz sezone 2009/10

Edmir Škorić

Barcelona je sa kupovinom Philippea Coutinha srušila rekord Real Madrida po uloženom novcu u pojačanja u jednoj sezoni.

Sa 160 miliona eura, koliko je Barcelona platila Liverpoolu za Coutinha, Katalonci su došli do nevjerovatne cifre od 312,5 miliona eura koliko je izdvojeno za pojačanja u tekućoj sezoni.

To je rekord, mada je PSG više potrošio, ali su Parižani zbog financijskog fair-playa plaćanje Kyliana Mbappea prebacili u 2018. godinu.

Real Madrid je u sezoni 2009/10 doveo Cristiana Ronalda, Kaku i još neka zvučna imena, a tada je predsjednik Florentino Perez isplatio na pojačanja 257,4 miliona eura. PSG je zvanično, dakle bez Mbappea, kojeg će platiti na kraju sezone, potrošio 238 miliona eura i većina novca je utrošena na Neymara.

Manchester City Pepa Guardiole je uložio 249,3 miliona eura i također je među njavećim potrošačima u Evropi ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se Barce tiče, ona je osim Coutinha dovela Paulinha za 40 miliona, dok je Nelson Semedo plaćen 30,5 miliona, Gerard Deulofeu 12, a Marlon Santos pet miliona eura, mada se očekuje uskoro i dolazak stopera Mine iz Palmeirasa.

Inače, Coutinho je iza Neymara najplaćeniji nogometaš svijeta, barem dok PSG Monacu ne isplati novac za Mbappea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi