Danci ne žele praviti paniku

Hansena muči koljeno uoči Evropskog prvenstva

Najbolji rukometaš danske reprezentacije Mikkel Hansen ima određenih problema uoči početka Evropskog prvenstva, koje se igra u Hrvatskoj.

Hansena muči voda u koljenu zbog koje nije igrao na pripremnom turniru u Parizu, gdje je Danska savladala Egipat sa 37:21 i izgubila od Norveške rezultatom 27:25.

Iako situacija nije bajna, u taboru reprezentacije Danske ne žele dizati paniku i poručuju da nisu toliko zabrinuti za Hansena.

"Hansen ima malo tekućine u koljenu i iz tog razloga je na poštedi. Ima dovoljno vremena da se sanira povreda i da Hansen bude maksimalno spreman", poručio je selektor Nikolaj Jacobsen.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Čak ni Mikkel Hansen nije previše uznemiren zbog problema sa koljenom.

"Koljeno je bilo malo nestabilno pa smo se odlučili za poštedu. Međutim, stvari idu nabolje i nisam zabrinut zbog Evropskog prvenstva", izjavio je jedan od najboljih rukometaša svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.