Novi poraz nekada respektabilnog španskog kluba

Malagina kriza se nastavlja, Espanyol nosi sva tri boda

Ne tako davno, Malaga je igrala četvrtfinale Lige prvaka i važila je za jedan od respektabilnijih španskih klubova. Međutim, vremena su se brzo promijenila i ovaj klub se sada grčevito bori za opstanak.

U večerašnjoj utakmici 18. kola La Lige, Malaga je na svom terenu poražena od Espanyola rezultatom 1:0 i to joj je bio treći uzastopni, a ukupno već 13. poraz u ovoj sezoni.

Jedini gol na utakmici viđen je već u 6. minuti, kada je Darder na asistenciju Garcije pogodio za vodstvo i pobjedu Espanyola rezultatom 1:0.

Malaga se nalazi na pretposljednjem, 19. mjestu La Lige sa svega 11 bodova koliko ima i posljednjeplasirani Las Palmas. Espanyol se ovim trijumfom prilično odaljio od opasne zone i sada je 14. na tabeli sa 23 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.