Girona s tri boda napušta Barcelonu

Slavili u katalonskom derbiju protiv Espanyola

Girona s tri boda napušta Barcelonu

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Girone večeras su na gostovanju savladali ekipu Espanyola sa minimalnih !:0 u okviru 15. kola španske La Lige.

U katalonskom derbiju večeras su igrači Girone neočekivano slavili i sa tri boda napustili RCDE Stadion. Odlučujući trenutak utakmice desio se u 45. minuti kada je mrežu domaćeg tima zatresao Timor.

Espanyol je pokušao u drugom poluvremenu da dođe barem do jednog boda, no Girona se odlično branila. Gosti su mogli i ubjedljivije da slave, ali nisu iskoristili nekoliko dobrih kontri. Ipak, igrači Girone će kući pjevajući sa nova tri boda.

Girona je trenutno na devetom mjestu sa 20 bodova, dok je Espanyol na 16. poziciji sa četiri boda manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 15. kolo:

Espanyol - Girona 0:1 (Timor 45')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi