Prvi čovjek Bosne Visoko pred drugi dio sezone

Kadrić: Ne posežemo za onima koji se nude na tržištu Prve lige FBiH

Samir Mlaćo

Prozivka NK Bosna Visoko zakazana je za 19.01. Bosnu su za sada napustili Čubara, Papaz i Hrelja, a novih imena bar za sada nema.

Svjestan toga je i prvi čovjek Bosne Nermin Kadrić koji je ipak optimista. Vjeruje da će ekipa odraditi dobre pripreme i u drugom dijelu sezone pružati dobre partije.

"Svjedoci ste, u posljednje tri godine, da naša ekipa ne “troši igrače”, odnosno da ne mjenja prečesto igrački kadar i ne poseže za raznim “pticama selicama” koji se nude na tržištu Prve lige FBiH. Naša poslovna politika je da zadržavamo, slobodno mogu reći, močan kostur prvog tima i dopunjavamo ga pažljivo biranim pojačanjima, tako će biti i na početku ove polusezone. Našu ekipu su sporazumno napustili Almir Ćubara (FK Željezničar), Predrag Papaz (FK Čelik) i Adnan Hrelja (FK Simin Han), koji su dobili priliku da naprave po njihovom mišljenju nešto bolje ugovore i mi kao uprava im nismo pravili probleme što dovoljno govori o korektnoj atmosferi koja vlada u našem klubu. Za nas je jako bitno da su pomenuti igrači otišli u klubove kakvi su Željo i Čelik ali i Simin Han jer to zapravo govori da se naša ekipa pomno prati i da smo interesantni svima i da itekako imamo kvaliteta", kazao je Kadrić.

Pregovori sa potencijalnim pojačanjima su u toku.
" Igrače nećemo gomilati, svi oni koji su otišli dobit će adekvatne zamjene te ćemo u dogovoru sa stručnim štabom pojačati konkurenciju na svim deficitarnim pozicijama. Za sada smo postigli dogovor sa Mujkić Arminom koji bi na poziciji stopera trebao zamjeniti Pedju Papaza a u toku su pregovori sa nekoliko igrača iz BiH i inostranstva o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena", dodao je Kadrić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.