Olimpik bolji od Čelika, Bosna upisala drugu pobjedu

Drugo kolo grupe "A"

Olimpik bolji od Čelika, Bosna upisala drugu pobjedu

S. Mlaćo, foto: A. Berbić

Odigrane su i dvije utakmice 2. kola grupe "A" na Hasetovom memorijalu. Olimpik je sa 5:3 savladao Čelik, te upisao prvu pobjedu na turniru.

Vukovi sa Otoke su poveli preko Tatara u trećoj minuti, a već u devetoj na 2:0 povisuje Baručija. Nastavili su nogometaši Olimpika u istom ritmu, te postigli još dva pogotka, ali Čelik uzvraća sa dva brza pogotka, koje su postigli Šehić i Pašalić.

Na 5:2 je dvije minute prije kraja povisio Čizmić, a konačnih 5:3 postavlja Adilović.

U veoma zanimljivom i kvalitetnom meču Bosna iz Visokog je sa 6:2 nadigrala slovensko Radomlje.

Cana je doveo Bosnu u vodstvo, ali Slovenci uzvraćaju pogotcima Barukčića i Kondića, te dolaze do vodstva.

Nuhanović zatim pogađa za izjednačenje, a novo vodstvo federalnom prvoligašu donosi Cana. Do kraja još tri pogotka u mreži Slovenaca za konačnih 6:2 i drugu pobjedu Bosna koja je do sada najviše pokazala u grupi "A".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

25.memorijal "Asim Ferhatović-Hase":

FK Olimpik - NK Čelik 5:3
NK Bosna Visoko - FK Radomlje 6:2

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi