Newcastle odredio cijenu

Aleksandar Mitrović karijeru nastavlja u Francuskoj?

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović vjerovatno broji svoje posljednje dane u Newcastle Unitedu.

S obzirom da se već dugo nalazi u nemilosti Rafe Beniteza, Mitrović je procijenio da u Newcastleu nikada neće dočekati pravu šansu i odlučio je napustiti St. James Park, a protiv toga ni u klubu nemaju ništa protiv.

Za Mitrovića su interes pokazala dva kluba iz Francuske i to Marseille i Bordeaux, koji se spominje kao najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje.

Newcastle je odredio i cijenu za napadača iz Srbije. Ona iznosi 12 miliona eura i pitanje je hoće li to biti prepreka Bordeauxu pri realizaciji ovog posla, dok za Marseille ta cifra nije toliko problematična.

Osnovni motiv zbog kojeg Aleksandar Mitrović želi napustiti Newcastle je potraga za minutažom, koja mu je prijeko potrebna u godini kada se u Rusiji igra Svjetsko prvenstvo na kojem će učestvovati i Srbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.