Nakon Burnleyja i Palacea, Šimunovića želi još jedan klub iz Premier lige
Sada je i Celtic spreman prodati Šimunovića, ali samo u slučaju da prethodno dovede kvalitetnog defanzivca koji bi ga trebao zamijeniti.

Hoće li sarađivati sa Rafom Benitezom?

Nakon Burnleyja i Palacea, Šimunovića želi još jedan klub iz Premier lige

Bh. reprezentativac Jozo Šimunović će ove zime najvjerovatnije napustiti Celtic i karijeru nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Za ovog 23-godišnjeg stopera rođenog u Zagrebu interes odavno pokazuju dva kluba iz Premier lige i to Burnley i Crystal Palace, a tamošnji mediji donose vijest da se u borbu uključio i Newcastle, koji sa klupe predvodi Rafa Benitez.

Tačnije, Newcastle je samo obnovio interes za Šimunovića kojeg je pokušao dovesti i na ljeto, ali tada menadžer Celtica Brendan Rodgers nije želio ni da čuje za prodaju.

Međutim, situacija se sada promijenila i možda bi Newcastle mogao dovesti bh. stopera iz 'popravnog pokušaja', a cijena koja se spominje iznosi između sedam i osam miliona funti.

Navodno je sada i Celtic spreman prodati Šimunovića, ali samo u slučaju da prethodno dovede kvalitetnog defanzivca koji bi ga trebao zamijeniti. Također, škotski mediji navode da je Šimunović ipak bliži prelasku u neki od dva kluba koji su ga ranije tražili (Burnley, Palace), ali da ništa nije isključeno.

Jozo Šimunović je prije Celtica nastupao za zagrebački Dinamo i za omladinske selekcije Hrvatske, ali je prije nekoliko mjeseci promijenio sportsko državljanstvo i stekao pravo da nastupa za Bosnu i Hercegovinu, za koju još nije debitovao.

Ove sezone je Šimunović odigrao 19 utakmica za Celtic, od čega devet u Premiershipu, a dosta dugo se mučio i sa povredom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi