Počinju pregovori

Napoli želi povećati Mertensovu otkupnu klauzulu

Belgijski fudbaler iz redove Napolija Dries Mertens ima veoma nisku otkupnu klauzulu koja je dostupa većini timova iz liga petice.

Iako se danas igrači gotovo u svakom prelaznom roku prodaju za 100 i više miliona erua, u ugovoru fudbalera koji je prošlu sezonu završio kao drugi strijelac Serije A stoji otkupna klauzula od samo 28 miliona eura.

Iako je ovaj ugovor potpisan početkom prošle godine, Napoli ga namjerava izmijeniti i to isključivo zbog otkupne klauzule. Italijanski mediji navode da će Mertens pristati na povećanje klauzule, ali samo u slučaju da mu se povećaju mjesečna primanja.

Podsjetimo, on po trenutnom ugovoru zarađuje četiri miliona eura godišnje plus jedan milion bonusa. U dosadašnjem dijelu sezone Mertens je odigrao ukupno 30 utakmica za Napoli i postigao je 14 golova uz 12 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.