Napoli dogovorio transfer krilnog napadača Bologne

Simone Verdi seli na San Paolo

Napoli dogovorio transfer krilnog napadača Bologne

Italijanski mediji prenose da je Napoli dogovorio veliko januarsko pojačanje i to u liku fudbalera Bologne Simonea Verdija.

Prema navodima Mediaset Premiuma, predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis je lično dogovorio Verdijev transfer sa čelnicima Bologne.

Ipak, još uvijek se čeka da i sam Verdi pristane na ovaj transfer, a ukoliko on to i uradi Bologna će inkasirati oko 24 miliona eura.

Simone Verdi je prošao omladinsku školu Milana, a 2011. godine postao član Torina. Torino ga je posuđivao Juve Stabiji i Empoliju, prije nego što je Milan ponovo otkupio njegov ugovor 2015. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, nikada se nije uspio izboriti za svoje mjesto u ekipi Rossonera, a neko vrijeme je proveo na posudbama i Eibaru i Carpiju, da bi ga Milan prodao Bologni 2016. godine.

Ovaj 25-godišnji krilni napadač se odlično uklopio u ekipi Bolgone i igra najbolji fudbal karijere. Verdi je u 20 utakmica dosadašnjeg dijela sezone u Seriji A postigao šest golova i upisao pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi