Svi već vide Sancheza u dresu Cityja, ali su Crveni đavoli spremni ponuditi više novca i bogatiji ugovor. Put Emiratesa bi mogao krenuti i jedan fudbaler Uniteda.

United sprema unosnu ponudu za Čileanca koji je već prežaljen u Arsenalu

Panika na Etihadu, Mourinho "krade" Sancheza

Manchester United je spreman nadmašiti ponudu Manchester Cityja i "ukrasti" Alexisa Sancheza Pepu Guardioli, ukoliko Čileanac na bilo koji način nagovijesti da bi volio nastaviti karijeru na Old Traffordu.

Manchester City u ovom trenutku nije spreman ponuditi Arsenalu više od 20 milion funti za Sancheza, s tim što bi sam Čileanac dobio novčani bonus. Građani su, naime, uvjereni da Sanchez želi sarađivati sa Guardiolom, pa su voljni pričekati sa njegovim transferom i do ljeta, kada mu ističe ugovor na Emiratesu.

To bi, ipak, mogla biti rizična strategija, s obzirom da je United, navodno, spreman uputiti bogatu ponudu za Sancheza već u januaru, saopštio je ugledni novinar Guillem Balague.

Sanchez, ipak, prema mišljenju svih uglednih evropskih medija "očajnički" želi ponovo zaigrati pod trenerskom palicom Pepa Guardiole, s kojim je sarađivao i u Barceloni.

Zbog toga su Građani sigurni da je Sanchez voljan pričekati i ljeto kako bi preselio na Emirates, ipak, Crveni đavoli su, navodno, spremni Arsenalu za njegove usluge ponuditi 25 miliona funti i uključiti Henrikha Mkhitaryana u "paket".

Ovakva ponuda je sigurno primamljivija čelnicima Arsenala, ali su u čitavoj situaciji veoma bitne i želje samog Alexisa Sancheza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako Mourinho i Manchester United planiraju Sanchezu, ukoliko primijete i namjanji znak da bi Čilenac želio zaigrati na Old Traffordu, ponuditi i puno bolji ugovor odo onog koji su mu predložili čelnici Manchester Cityja (13 miliona funti godišnje).

Navodno bi Mkhitaryan "objeručke" prihvatio odlazak sa Old Trafforda s obzirom da je kod Josea Mourinha pao u drugi plan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.