Ne želi na Old Trafford

Sanchezovo 'ne' dopalo se navijačima Arsenala

Edmir Škorić

Nije više tajna da će Alexis Sanchez (29) otići iz Arsenala, ali navijači londonskog kluba pronašli su u svemu i malu utjehu.

Sanchez ima do kraja sezone ugovor s Arsenalom, ali kako bi klub izbjegao ono najgore i gubitan Čileanca bez odštete, odlučio ga je prodati već u januaru. Za Čileanca su se zanimali, još se zapravo zanimaju klubovi iz Manchestera.

City je u pol poziciji kada je u pitanju njegovo dovođenje, ali u trku se uključio i United, no ubrzo je navijače Arsenala obradovala vijest da je bivši igrač Barcelone odbio da ode u redove ljutog rivala.

Kako javlja The Sun, Sanchez je odbio United kako bi otišao u City kod Pepa Guardiole, a tranasfer bi trebao da bude vrijedan oko 25 miliona funti.

Mada, Arsenal želi da izvuče barem još 10-ak miliona od bogatih vlasnika Cityja, dok će Sanchez dobiti više od 275.000 funti sedmično, koliko zarađuje na Emiratesu. On je od 2014. godine na Emiratesu, a u 165 utakmica postigao je 80 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.