Počela trka gradskih rivala: Alexis je bliže Old Traffordu
Foto: EPA

Gianluca Di Marzio tvrdi

Počela trka gradskih rivala: Alexis je bliže Old Traffordu

M. Šljivak

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez (29) napustiće Arsenal do kraja januara.

Interes za uslugama 29-godišnjeg napadača je bio zaista ogroman, a on će na kraju izabrati između Manchester Uniteda i Manchester Cityja.

Kako navodi poznati stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio, agenti ovog fudbalera su na pregovorima sa rukovodstvom oba tima, a za sada je u prednosti United.

Di Marzio tvrdi da je za sada sjajni fudbaler mnogo bliži Old Traffordu. Ipak, City ne odustaje od Alexisa i učiniće sve da na kraju fantastični Čileanac završi na Etihadu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Konačna odluka bi se trebala donijeti u narednim danima. Sanchez se za sada ne izjašnjava o transferu, ali je odbijanjem novog ugovora pokazao da ne želi ostati igrač Arsenala.

On je na Emirates stigao 2014. godine, a u 165 utakmica je postigao 80 golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi