Žele ga u Turskoj

Stigle dvije neočekivane ponude za Ibrahimovića

Endin Čaušević, foto: EPA

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović ponovo se nalazi van terena nakon što se oporavio od teške povrede koljena.

Ibrahimović je više čak sedam mjeseci bio van terena zbog teške povrede ligamenata koljena, ali se u novembru uspješno vratio na travnjak. Međutim, švedski napadač u posljednjih nekoliko utakmica nije bio u konkurenciji za meč jer ne osjeća da je 100% spreman.

Engleski mediji počeli su špekulisati da će Ibra napustiti Manchester United do kraja ovog mjeseca, ali je Jose Mourinho potvrdio da od toga nema ništa. No, kako piše Mirror na adresu Crvenih đavola stigle su dvije ponude i to obje iz Turske.

Naime, interes za Ibrahimovića pokazao je Galatasaray koji želi pokušati dovesti veliku zvijezdu na Turk Telecom. No, problem Galati pravi gradski rival Bešiktaš koji također želi Ibrahimovića. Bešiktaš je zaradio 27 miliona funti od prodaje Cenka Tosuna u Everton i želi taj novac iskoristiti za dovođenje Ibrahimovića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.