Mourinho: Conte? Kraj priče, Sanchez? Fenomenalan igrač, ali Arsenalov

Presica pred duel sa Stokeom

Mourinho: Conte? Kraj priče, Sanchez? Fenomenalan igrač, ali Arsenalov

E. Škorić

Lukavo je Jose Mourinho osjetio da je trenutak da se povuče iz verbalnog rata sa Antoniom Conteom.

Dvojica uglednih menadžera, koji vode klubove iz vrha Premier lige, posljednjih su se sedmica putem medija, uglavnom na zvaničnicim presicama, verbalno sučeljavali i jedan drugog pošteno izvrijeđali.

Mourinho je optužio Contea za namještanje mečeva, Italijan je Portugalca nazvao 'malim čovjekom', pa se opet Conte oglasio i sada Mourinho želi da stavi tačku na i.

"Mislim da osoba koja uvrijedi drugu osobu uvijek može da očekuje odgovor ili možete da očekujete prezir i tišinu. Prvi put kada me vrijeđao imao sam odgovor, a znam da ga je povrijedio i da je dirnuo njegovu slabu tačku. Stvarno se osjećao povrijeđeno", kazao je Mourinho, pa je dodao:

"Onda me Conte ponovo vrijeđao, ali sada se mijenjam i želim da završim ovo. Dakle, kraj priče".

Mourinho je o Conteu govorio iako je press konferencija bila vezana za duel sa Stoke Cityjem koji se igra ovog vikenda nakon što je Premier liga pauzirala prošlog vikenda.

Mourinho je govorio i o interesovanju za Arsenalovog ofanzivca Alexisa Sancheza, ali nije bio pretjerano otvoren na tu temu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Alexis je fenomenalan igrač i igrač je Arsenala, više od toga ne mogu reći. U nogometnom svijetu postoje igrači koje biste pokušali dovesti u januarum, martu ili julu, ali o Alexisu ne bih ni riječi", kazao je Mourihno.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti