Mourinho objasnio šta se dešava s Ibrahimovićem

I dalje van terena

Mourinho objasnio šta se dešava s Ibrahimovićem

E. Čaušević, foto: EPA

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović ponovo se nalazi van terena, a Jose Mourinho objasnio je zašto ne računa na Šveđanina već skoro dvije sedmice.

Ibrahimović se na teren vratio nakon teške povrede koljena, te je iznenadio sve svojim brzim povratkom. Međutim, čini se da švedski napadač baš i nije zadovoljan u kakvom stanju se nalazi i odlučio je da neće igrati dok ne bude osjetio da je 100% sprema.

Trener Uniteda, Jose Mourinho, objasnio je da nema ništa od špekulacija da će Ibrahimović u zimskom prelaznom roku napustiti Old Trafford. Portugalski stručnjak je potvrdio da je Ibra želio da ne igra u narednim utakmicama nakon što je razgovarao s doktorima.

"Zlatan je povrijeđen, odnosno nije zadovoljan stanjem u kojem se nalazi trenutno. Borio se kao lav, kao što on voli da kaže, vratio se na teren, ali osjeća da još nije u potpunosti spreman. Razgovarao je s doktorima i odlučeno je da neće igrati neko vrijeme. Za dvije sedmice bi trebao ponovo početi trenirati i nadam se da će u što skorije vrijeme moći igrati", rekao je Mourinho.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi